008 Dağ Evi (4).jpg

Proposal & 3D Visualization

A chalet in the pine trees

The first challenge for us was the location of the house. Given that the construction was planned on a slope with 12 meters difference, it was necessary to create a convenient entry to the territory for residents.

The house was designed taking into account all the specifics of the surrounding area. Project is inscribed in the landscape in such a way that it preserves the trees growing here. 

The simple geometry of the facade ideally fits into the unusual arrangement of tiers, and the use of modern materials made the building visually light and still solid and massive.

Due to glass facade the sun freely penetrates into the room providing a lot of natural light throughout the day. Ergonomic and functional interior complements the general idea: everything you need without any frills. Using soft colors and preserving the maximum free space, the designers created an ideal place for relaxation, “a get away” from daily routine.

Location

Ayancık, Sinop

Date

2020

Client

-

Team

Mustafa Naci Karaşan

Reyhan Vural

& monoroom | Architects

2020 © monoroom.net

Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to monoroom.net

with approprite and specific direction to the original content.

monoroom Architects | Mimarlık Hizmetleri

Follow Ins. Fb.